Algemene informatie over Praktisch Natuurbeheer

Meewerken?
Alvorens lid te worden van onze werkgroep bestaat de mogelijkheid 2 ochtenden op proef mee te werken. Mail even naar pn@ivnnijmegen.nl Daarna besluit je of je definitief lid wordt.

Lidmaatschap IVN

Om lid te kunnen worden van onze werkgroep dien je je eerst aan te sluiten bij het IVN Rijk van Nijmegen. De informatie vind je hier.

Locatie werkochtenden zie werkplekken

Voor de data zie rooster

In de 2e helft van de week voorafgaand aan de werkochtend ontvang je van de objectcoördinator (obco) een mail met instructies voor de werkochtend.

 Start werkdag                        : 09.00 uur

Einde werkdag                       : ca. 13.00 uur met soep

Verhinderd op de werkochtend?

Graag afmelden bij de betreffende obco.

Meenemen

Iets te drinken en te eten (koffiepauze en lunch), soepkom en lepel.  De soep wordt bij toerbeurt door één van de leden van de werkgroep gemaakt.

Kleding

Aangeraden word je “in laagjes” aan te kleden en uiteraard kleding aan te trekken die vies mag worden dan wel kapot mag gaan. Ook stevige schoenen en/of laarzen aantrekken en als je ze hebt, werkhandschoenen.

Nog vragen?

Als je nog vragen hebt kun je altijd contact opnemen met de betreffende objectcoördinator of Sylvia te Lintelo (contactpersoon nieuwe leden) via: pn@ivnnijmgen.nl

Veiligheid bij het werk (volgens de ARBO-regels)

Aan het begin van elke werkochtend vindt een veiligheidsinstructie door de obco plaats waarbij onder andere wordt gewezen op de risico’s tijdens het werk en de vereiste beschermende kleding.

Mocht je nog geen veiligheidsschoenen of -laarzen hebben, kies dan een taak waarbij deze niet zijn vereist.

Let in de zomerperiode ook op teken in verband met de risico’s van de ziekte van Lyme: inspecteer jezelf na het werk!

Verzekering

Wie zich aan bovenstaande aanwijzingen houdt is door de Stichting Landschapsbeheer Gelderland aanvullend verzekerd voor ongevallen en wettelijke aansprakelijkheid. Dat wil zeggen dat de verzekering uitkeert als de schade niet vergoed wordt door de eigen verzekering van de gedupeerde of de veroorzaker.

Deze aanvullende verzekering geldt ook voor mensen die als gast, als huisgenoot of  familielid of ter kennismaking slechts één of enkele keren meedoen.

Aanschaf kleding Staatsbosbeheer (SBB)

Omdat we als werkgroep voornamelijk werk verrichten voor Staatsbosbeheer (SBB), stelt SBB werkkleding beschikbaar voor de vrijwilliger die geregeld meewerkt.

Als nieuw lid kun je 2 stuks aanschaffen: keuze uit jas óf fleecevest óf bodywarmer én keuze uit polo- of t-shirt. Bij vervanging keuze uit jas óf fleecevest óf bodywarmer óf 2 polo-shirts óf 2 t-shirts.

De bestelling voor vervanging wordt 1 x per jaar door de coördinator verzorgd.

Zo, genoeg regeltjes. Op naar buiten!

Veel plezier bij onze werkgroep!

Bert Puijk, coördinator werkgroep