Werkochtend Leuvensbroek

Werkochtend Leuvensbroek

Wanneer

24 februari 2024    
09:00 - 13:00

Waar

Lindenholt boomgaard
Leuvensbroek 30-01, Nijmegen, Nederland

DOOR: ARJO

Zaterdag 24 februari werken we weer in de boomgaard achter het Mondial College in de Leuvensbroek.
Er is goed te zien dat we geïnvesteerd hebben in de “jonge bomen”. Zonder de boompalen en snoei zou er veel stormschade geweest zijn. We gaan zaterdag natuurlijk de fruitbomen snoeien, waarbij het bij de steeds slechter wordende oude bomen meer om behoud van broedholtes en andere leven gaat dan om het opknappen van de boom. De nieuwe generatie bomen heeft onze zorg nodig met onderhoud snoei en boompalen zetten.

Het wordt tijd om de wilgen weer te knotten, waarbij Ton graag het snoeihout wil hebben voor de takkenril bij de poel. Deze rode wilgensoort is heel geschikt om mooi vlechtwerk mee te maken. Soepel en heel decoratief, dus als je wat mee wil nemen….?

Ook kunnen we weer leden van de Werkgroep Lindenholt Groen verwachten.

Een mooi initiatief om mensen uit de wijk te betrekken bij hun groene en waterrijke omgeving en fijn om mee samen te werken.

Werk genoeg voor een flink aantal mensen. Erik Boereboom, docent biologie op het Mondial College ontvangt ons weer in de docentenkamer en wil graag weten hoeveel mensen er ongeveer komen. Als je een extra trapje of laddertje voor het wilgenknotten mee kunt nemen is dat handig. Laat je me even weten of je komt?

Vanaf 9.00 uur staat de koffie klaar in de docentenkamer.
Schoenen en laarzen buiten uitdoen svp.

De soep wordt, zoals gebruikelijk, verzorgd door Jos.